Általános infó

A Nevek adatbázis létrehozásával a családfakutatóknak szeretnénk segíteni. Az a célunk, hogy régi kiadványok és korabeli "adatbázisok" feldolgozásával a családfakutatók megtalálhassák felmenőiket, rokonaikat ezekben az anyagokban. Szeretnénk, ha ez az adatbázis egyben hozzájárulhatna zsidó örökségünk fenntartásához is.

Az adatbázisban jelenleg már több mint 10,000 név található, az adatbázist folyamatosan bővítjük. Magyar zsidó emberek szerepelnek benne minden olyan információval, amelyek a feldolgozott korabeli forrásban róluk megtalálhatóak. Az általános adatok mellett (születési, házassági, halálozási adatok, foglalkozás) az ismert családi kötelékeket is figyelembe veszi az adatbázis. Mindez természetesen csak akkor igaz, amennyiben az eredeti forrásból megismerhetjük a rokonokat is. Ha egy adott személy rokonai is szerepelnek az adatbázisban, neve mellett egy fa szimbolum található. Erre klikkelve megtudhatjuk a rokon adatait is, s megismerhetjük a kettejüket összekötő rokonsági kapcsolatot is.

Az adatbázis azt segíti, hogy megtaláljuk egy-egy magyar zsidó embert azokban a korabeli publikációban, amelyek adatai szerepelnek az adatbázisban. Ha az adatbázisban szerepel egy személy, néhány alapvető információ mellett a legfontosabb, amit megtudhatunk róla: melyik forrásban szerepel. Az adatbázis nem (vagy csak részben) azt mondja meg, mit ír az adatbázis az egyénről. Elsődlegesen azt tudhatjuk meg, hol írtak róla.

Az adatbázis a kereséskor minden olyan találatot felhoz, amely megfelel a keresési feltételeknek. Azt azonban, hogy a kiválasztott személyről milyen adatok szerepelnek az adatbázisban, illetve, hogy milyen forrásban szerepel az illető, csak akkor tudhatja meg, ha előfizetőnk lesz. Ekkor hozzáférhet a teljes adatbázis anyagához.

Előfizetésével azt támogatja, hogy az adatbázis bővüljön. Célunk, hogy folyamatosan bővítsük az adatbázist, lehetőleg olyan adatokkal, amelyekhez a nagyközönség nehezen férhet hozzá. 4,000 forint ellenében 100 nevet, valamint a hozzájuk kapcsolódó adatokat tekintheti meg az adatbázisban. A fizetés után felhasználói nevet és jelszavat kap, amelyek segítségével kereshet az adatbázisban. Az Ön felhasználói profilja alatt lehetősége van a korábban megtekintett adatokat ismételten megnézni. A fizetés lebonyolításával kapcsolatos kérdéseivel, kérjük, keressen meg minket emailben.

Ha talál valakit az adatbázisban, aki érdekli, írjon nekünk és megküldjük Önnek azokat az információkat, amelyek az eredeti anyagokban megtalálhatóak erről a személyről.Forrásinformációk az adatbázisban feldolgozott anyagokról

Hogyan keressünk az adatbázisban?

Keresés!