√Āltal√°nos inf√≥

A Nevek adatb√°zis l√©trehoz√°s√°val a csal√°dfakutat√≥knak szeretn√©nk seg√≠teni. Az a c√©lunk, hogy r√©gi kiadv√°nyok √©s korabeli "adatb√°zisok" feldolgoz√°s√°val a csal√°dfakutat√≥k megtal√°lhass√°k felmen√Ķiket, rokonaikat ezekben az anyagokban. Szeretn√©nk, ha ez az adatb√°zis egyben hozz√°j√°rulhatna zsid√≥ √∂r√∂ks√©g√ľnk fenntart√°s√°hoz is.

Az adatb√°zisban jelenleg m√°r t√∂bb mint 10,000 n√©v tal√°lhat√≥, az adatb√°zist folyamatosan b√Ķv√≠tj√ľk. Magyar zsid√≥ emberek szerepelnek benne minden olyan inform√°ci√≥val, amelyek a feldolgozott korabeli forr√°sban r√≥luk megtal√°lhat√≥ak. Az √°ltal√°nos adatok mellett (sz√ľlet√©si, h√°zass√°gi, hal√°loz√°si adatok, foglalkoz√°s) az ismert csal√°di k√∂tel√©keket is figyelembe veszi az adatb√°zis. Mindez term√©szetesen csak akkor igaz, amennyiben az eredeti forr√°sb√≥l megismerhetj√ľk a rokonokat is. Ha egy adott szem√©ly rokonai is szerepelnek az adatb√°zisban, neve mellett egy fa szimbolum tal√°lhat√≥. Erre klikkelve megtudhatjuk a rokon adatait is, s megismerhetj√ľk a kettej√ľket √∂sszek√∂t√Ķ rokons√°gi kapcsolatot is.

Az adatb√°zis azt seg√≠ti, hogy megtal√°ljuk egy-egy magyar zsid√≥ embert azokban a korabeli publik√°ci√≥ban, amelyek adatai szerepelnek az adatb√°zisban. Ha az adatb√°zisban szerepel egy szem√©ly, n√©h√°ny alapvet√Ķ inform√°ci√≥ mellett a legfontosabb, amit megtudhatunk r√≥la: melyik forr√°sban szerepel. Az adatb√°zis nem (vagy csak r√©szben) azt mondja meg, mit √≠r az adatb√°zis az egy√©nr√Ķl. Els√Ķdlegesen azt tudhatjuk meg, hol √≠rtak r√≥la.

Az adatb√°zis a keres√©skor minden olyan tal√°latot felhoz, amely megfelel a keres√©si felt√©teleknek. Azt azonban, hogy a kiv√°lasztott szem√©lyr√Ķl milyen adatok szerepelnek az adatb√°zisban, illetve, hogy milyen forr√°sban szerepel az illet√Ķ, csak akkor tudhatja meg, ha el√Ķfizet√Ķnk lesz. Ekkor hozz√°f√©rhet a teljes adatb√°zis anyag√°hoz.

El√Ķfizet√©s√©vel azt t√°mogatja, hogy az adatb√°zis b√Ķv√ľlj√∂n. C√©lunk, hogy folyamatosan b√Ķv√≠ts√ľk az adatb√°zist, lehet√Ķleg olyan adatokkal, amelyekhez a nagyk√∂z√∂ns√©g nehezen f√©rhet hozz√°. 4,000 forint ellen√©ben 100 nevet, valamint a hozz√°juk kapcsol√≥d√≥ adatokat tekintheti meg az adatb√°zisban. A fizet√©s ut√°n felhaszn√°l√≥i nevet √©s jelszavat kap, amelyek seg√≠ts√©g√©vel kereshet az adatb√°zisban. Az √Ėn felhaszn√°l√≥i profilja alatt lehet√Ķs√©ge van a kor√°bban megtekintett adatokat ism√©telten megn√©zni. A fizet√©s lebonyol√≠t√°s√°val kapcsolatos k√©rd√©seivel, k√©rj√ľk, keressen meg minket emailben.

Ha tal√°l valakit az adatb√°zisban, aki √©rdekli, √≠rjon nek√ľnk √©s megk√ľldj√ľk √Ėnnek azokat az inform√°ci√≥kat, amelyek az eredeti anyagokban megtal√°lhat√≥ak err√Ķl a szem√©lyr√Ķl.



Forrásinformációk az adatbázisban feldolgozott anyagokról

Hogyan keress√ľnk az adatb√°zisban?

Keresés!